2. lokakuuta 2013

this doesn't look good

Jos haluaa hetkellisesti kohottaa verenpainettaan, niin kannattaa lukea tämä pikku-uutinen. En tiedä, näin vaan jotenkin punaista kun luin tämän. Ensinnäkin, mua ottaa aivan helvetisti aivoon sana sopeuttaminen. Sillä on kai haettu jotain nättiä, kaunisteltua kuvausta sille paskalle realiteetille, jota tää termi oikeasti tarkoittaa.

"Vuositasolla vaaditaan 8–10 miljoonan euron sopeuttamista vuoteen 2016 mennessä. Tämän hetkisen arvion mukaan 6-7 miljoonaa euroa kohdistuu suoraan henkilöstökustannuksiin."

Nää luvut on aivan... järjettömiä.

Samalla tavalla nyt SAMKissa sopeutetaan muutama miljoona muun muassa lopettamalla meidän Steniuksen kampus ja siirtämällä hoitotyön koulutus Poriin. Mua tämä ei niin hirveästi haittaa, mutta suurin osa on meidän kouluun tullut opiskelemaan kauempaa Suomesta ja kaikki ovat hankkineet asunnon ja järkänneet elämänsä siihen kuntoon, että täällä nyt opiskellaan. Mutta kun kolme viikkoa koulua oli käyty niin meillekin kerrottiin että on tarvetta sopeuttaa. Kohta ei varmaan enää oo varaa kouluttaakaan ketään!

Suututtaa muutenkin, että lähiopetustunteja on niin vähän ja niitä karsitaan entisestään ja yritetään vaan nettiin tunkea kaikki. Mä vihaan kaikkia "sähköisiä oppimisympäristöjä" - se kuulostaakin niin naurettavalta! En tiedä mihin tämä maailma on menossa, mutta huonolta näyttää. UGH.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Meillä opettaja mainitsi tänään, kuinka opettajanhuoneessa on hieman masentavia puheenaiheita. Mä en tiedä miten mulla on taipumus ajautua lopetettaviin kouluihin, mutta meidän liiketoiminnan vuosikurssi on viimeinen Raumalla. Toiminta nyt ei sentään loppunut, mutta liiketoimintaa ei enää ole.

Mun mielestä on aika törkeää vähentää koko ajan ihmisiä. Eihän kukaan halua edes opiskelemaan tuollaisiin paikkoihin?

En vain ymmärrä...

J kirjoitti...

Jep meillä sama, ollaan viimeinen vuosiluokka Steniuksella :\

Joo... emmä tiedä. Ja ainakaan näitä isoja pomoja mitkään sopeuttamiset ei ikinä koske. Aina tavalliset ihmiset joutuu kärsimään ja niitä pistetään pihalle. Johtajien palkat on ihan järjettömiä.